Обележен Међународни дан особа са инвалидитетом

Обележен Међународни дан особа са инвалидитетом

Међународни дан особа са инвалидитетом обележен је данас програмом у Библиотеци шабачкој. Програму су присуствовали представници организација и удружења особа са инвалидитетом, у име града председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, начелница Одељења друштвених делатности Татјана Марковић, Јелена Милошевић, директорка Центра за социјални рад и Драгана Милосављевић, шеф Одсека за социјалну заштиту.

У име организација особа са инвалидитетом обратио се Славиша Савић, секретар Удружења параплегичара Мачванског округа.
– Бројне активности и пројекте смо реализовали у овој години. Поносни смо на све резултате наших чланова и захвални свима који су нам помогли у томе. Надамо се још бољим резултатима и сарадњи у наредном периоду – рекао је Савић.

 

 

 

 

 

 

Град Шабац води одговорну социјалну политику, а подршка удружења особа са инвалидитетом није декларативна, истакао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

– Град подржава рад удружења особа са инвалидитетом и партнер је у решавању проблема са којима се суочавају. Јасно нам је да бројне потешкоће и даље постоје, али смо спремни да и њих решавамо у сарадњи са удружењима. За рад осам удружења особа са инвалидитетом у овој години издвојили смо 5,5 милиона динара. У наредној години овај буџет биће већи за још 4 милиона динара, колико планирамо за још једну услугу која би требало да поправи квалитет живота особа са инвалидитетом. Реч је о персоналним асистентима, па ће петоро наших суграђана у 2020. добити и овај вид подршке, а ја очекујем да овом предлогу одборници пруже подршку на децембарској седници Скупштине града Шапца – рекао је Пајић.

Председник Удружења Радушко Јанковић уручио је захвалнице за подршку раду организације, као и дипломе за најактивније чланове.