Студијска посета Мреже инспектора Србије у Шапцу

Студијска посета Мреже инспектора Србије у Шапцу

Студијска посета у оквиру пројекта “Јачање капацитета Мреже инспектора Србије”, коју спроводе Партнери Србија у сарадњи са УСАИД Пројектом сарадње за економски развој, организована је данас у Шапцу.

Пројекат има за циљ побољшање квалитета инспекцијског надзора и комуникације између инспектора и субјеката надзора, а, Шабац се нашао међу градовима који су пример добре праксе на основу Одлуке о мерама заштите од буке са акустичним зонирањем која је усвојена 2014. године.


-Трудимо се да Шабац буде модеран град, а пре свега да његови грађани имају посао. Доста смо радили на привлачењу инвестиција, на побољшању услова у којим наши привредници раде и на повећању радних места. Сви волимо да живимо у чистом и здравом граду, па је важно да се све контроле редовно спроводе- рекао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

 

 

 

 

Партнери Србије овај пројекат реализују у сарадњи са Мрежом инспектора Србије.
-Захваљујући овој подршци препознали смо Удружење мреже инспектора Србије као удружење које може бити покретач промена у раду инспектора и њиховом односу, како са самим колегама тако и са надзираним субјектима и грађанима уопште. У оквиру Пројекта урадили смо низ значајних активности које су служиле подизању интерних капацитета Удружења- Настасја Стојановић, пројектни координатор


-Један од циљева јесте размена добре инспекцијске праксе, размена знања И искустава измедју инспектора. Ово је већ четврта студијска посета, у Чачку смо имали скуп комуналних инспектора, у Одзацима скуп грађевинских инспектора, у Пироту саобраћајних и данас ћемо се у Шапцу дружити са инспекторима за заштиту животне средине- Драгоман Пауновић, председник Мреже инспектора Србије


Студијске посете до сада су реализоване у Чачку, Оџацима и Пироту, а данашњој су присуствовали инспектори из Београда, Новог Сада, Чачка, Лебана, Сремске Митровице, Ниша и Осечине.