За већу безбедност деце у саобраћају

За већу безбедност деце у саобраћају

Тело за координацију послова безбедности у саобраћају града Шапца и Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије организовали су у Великој сали Културног центра обуку за коришћење ауто седишта за децу.

Едукацији су присуствовали родитељи и деца, којима је уручено 40 ауто седишта за децу узраста од 9 месеци до 11 година, које су обезбедили Агенција и град Шабац.

-Драго ми је да настављамо успешну сарадњу са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије и да је град Шабац део ове националне кампање. Поред седишта које је обезбедила Агенција, Тело за координацију послова безбедности у саобраћају града Шапца је пружило свој допринос како би сви заинтересовани могли да добију дечија ауто седишта, пре свега како бисмо едуковали родитеље како да одговорно и правилно користе седишта и тиме повећамо безбедност деце у саобраћају-рекао је Немања Пајић, председник Тела за координацију послова безбедности у саобраћају.

 

 

 

-Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије је покренула пројекат у ком су локалне самоуправе позване да конкуришу, а од 78 локалних самоуправа изабрано је 25 међу којима и град Шабац. Данас ћемо имати прилику да разговарамо са родитељима на који начин се правилно употребљава дечије ауто седиште које ће им помоћи да безбедно превозе своју децу-истакао је Бранко Стаматовић, начелник одељења за локалне самоуправе Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије.

 

 

 

 

 

 

 

Према подацима саобраћајне полиције на путевима у Шапцу од почетка године није погинуло ниједно дете, што је и један од циљева Стратегије о безбедности саобраћаја. Како би се унапредила безбедност у саобраћају, Тело за координацију послова безбедности у саобраћају града Шапца је најавило бројна улагања и активности у наредној години.