Пријем у Градској кући – велики успех шабачких каратиста

Пријем у Градској кући – велики успех шабачких каратиста

Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца приредио је данас у Градској кући пријем за спортисте освајаче медаља на Светском такмичењу у каратеу које је одржано у Штутгарту. Пријему је присуствовао Драган Николић, а успех спортиста поздравила је и Наташа Радовановић, чланови Градског већа.

– Ови успеси нису случајни – град Шабац континуирано улажа у спорт. Последњих година значајно је унапређена спортска инфраструктура, а подршку града има преко 180 клубова. Најновије медаље доказ су да Шабац није само град рукомета, ватерпола, кајака, фудбала, већ и град у ком се у свим спортовима постижу светски успеси. Шабац освим врхунског развија школски спорт, што је најбоља база за касније велике спортске успехе. Зато честитам и овим нашим спортистима који су на најбољи начин представљали наш град и земљу – рекао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.


Каратисти клуба “Каишин” у саставу Фудокан репрезентације Србије на Светском првенству у Штутгарту освојили су 16 медаља – 6 златних, 5 сребрних и 5 бронзаних. Пријему су присуствовали и тренер Карате клуба “Соко” из Мајура, Томислав Којић, који је освојио три златне медаље, уз сребро у екипним борбама и Ненад Ђуричић Рус, Шапчанин, члан КК „Црвена звезда“.


– Ово је највећи успех нашег клуба до сада. Веома сам поносан на све такмичаре, који су се храбро борили упркос великој конкуренцији – рекао је Саша Ковачевић, тренер.


– У Шабац смо донели доста медаља, зато што смо напорно радили, а тренер је од нас направио, пре свега, породицу, а потом шампионе. Ми смо се посветили овоме, дали смо живот за ово, тако да је успех неизбежан – каже Милица Омеровић, која је на овом такмичењу освојила сребрну и бронзану медаљу.


На Светском првенству у Штутгарту учествовало је 1950 такмичара из 44 земље. Шабачке каратисте већ од сутра очекује нов изазов, Европско првенство у Чешкој.