Пријем за најбоље каратисте

Пријем за најбоље каратисте

Освајачи медаља на Светском првенству и Светском купу у каратеу, чланови КК “Шабац – Фуџими” били су данас гости на пријему који је у Градској кући организовао Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца. Троје такмичара шабачког клуба је, као део репрезентације Србије, освојило четири одличја – три бронзе и једну златну медаљу.

– Успеси наших спортиста су велика радост за нас, ја честитам каратистима на освојеним медаљама. Наши успешни спортисти су најбољи амбасадори нашег града и наше земље. Иза њих је пуно рада и одрицања, па су они прави пример на који треба да се угледају њихови вршњаци – поручио је, поводом најновијег успеха каратиста, Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.


Две бронзане медаље, у појединачној и екипној конкуренцији, освојила је Ана Бојић, у конкуренцији јуниора, једну бронзу јуниор Вељко Миловановић, а до златне медаље дошла је у конкуренцији пионира Анђела Ружић.


– Имала сам укупно девет борби, седам победа и два пораза, изгубила сам од Румунке 4:3 за улазак у финале и од Молдавке 2:1 да бих се борила за медаљу – казала је Ана Бојић.

– Од наших шест такмичара, троје је освојило медаље на овом великом такмичењу. То је велики успех за наш клуб, настојаћемо да и даље тренирамо вредно и оправдамо поверење које нам својом подршком указује град – каже Дејан Дашић, тренер КК “Шабац-Фуџими”.
На Светском првенству и купу, у Карловим Варима учествовало је око 1.200 такмичара из 40 земаља света.