Пријем за учеснике Игара младих у Анкони

Пријем за учеснике Игара младих у Анкони

Спортски тим Шапца који је на Играма младих, одржаним у Анкони протеклог викенда, заузео друго место, данас су на пријему у Културном центру угостили Немања Пајић, председник Скупштине града, Драган Николић, члан Градског већа и Веселин Вуковић, председник Спортског савеза Шапца.


– Желим да вам у име града и свих грађана Шапца честитам на одличном резултату који сте постигли и медаљама које сте освојили. Спортским и такмичарским духом који сте показали ви сте били одлични репрезенти нашег града. Осим тога, ово је била прилика и да упознате Анкону, која је била одличан домаћин свим учесницима, и своје вршњаке из других земаља. Овај ваш успех и наша досадашња добра сарадња са градон Анконом верујем да је добра препорука да и Шабац у наредном периоду угости спортисте на сличном такмичењу – рекао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

Веселин Вуковић, председник Спортског савеза указао је на велики значај постигнутог резултата, “посебно када се има у виду да су шабачки спортисти имали бољи пласман од такмичара који су представљали и доста веће градове”, а Драган Николић подсетио је да овакви резултати нису случајност већ “плод вишегодишњег посвећеног рада у области спорта и великих напора који су уложени на стварању бољих услова”.

Представници спортских клубова нагласили су позитивне утиске које доносе са Игара младих, гостољубивост домаћина, одличне резултате које су постигли и што је још важније, како су рекли, могућност да се млади спортисти упознају и друже са својим вршњацима из другим земаља.


Тим Шапца на Играма младих освојио је укупно 18 медаља, од којих су пет златне, и заузео друго место у укупном пласману, иза домаћина Италије.