Пријем за Омера Аметовића, освајача бронзе на Европском шампионату

Пријем за Омера Аметовића, освајача бронзе на Европском шампионату

Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић приредио је данас пријем за младог шабачког боксера Омера Аметовића, освајача бронзане медаље на Европском шампионату и представнике БК “Живорад Рајшић Рајша”. Аметовић је бронзу освојио у Софији, пошто је, због повреде у претходном мечу, у полуфиналу изгубио борбу од бугарског такмичара.

– Ово је велики успех шабачког бокса. Омер је ову медаљу донео Србији и Шапцу после 12 година у својој категорији. Као град настојаћемо да му будемо подршка у свему што га тек очекује, уверени да ће ови његови резултати допринети и поновној афирмацији и успону овог спорта у нашем граду – рекао је Пајић.

 

 

Млади Аметовић је у ринг у полуфиналној борби ушао са повредом рамена, спреман да се бори до краја. После интервенције судије, меч је прекинут, а борбеност је једна од главних особина младог боксера.
– Спремао сам се веома добро за овај шампионат на Златибору и у Бањи Ковиљачи. Дао сам све од себе на овом такмичењу. У првом мечу добио сам Румуна, којег сам већ побеђивао, а у другом сам био бољи од Италијана. Меч са Бугарином је прекинут пошто је судија интервенисао. Мислим да сам био бољи и од њега, али нисам могао једном руком да се борим – каже Аметовић.
Пред шабачким боксером и српским репрезентативцем је Балкански шампионат и Меморијални турнир “Живорад Рајшић Рајша”, на којем, како је казао, очекује и трећи тријумф.