Шабачки „Спортски изазов“ бројнији од ваљевског

Шабачки „Спортски изазов“ бројнији од ваљевског

Спортски изазов, манифестација којом се град Шабац прикључио обележавању Европске недеље спорта, у организацији Олимпијског комитета Србије, окупила је данас бројне спортисте и рекреативце у Економској школи „Стана Милановић“ у Шапцу. У овој великој манифестацији спорта и здравог живота учествовало је 2757 Шапчана, док се у Ваљеву, са којим се Шабац такмичио, окупило око хиљаду учесника мање, па је Шабац победио вечите ривале и потврдио да је град спорта.

У име града окупљене вежбаче поздравио је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

– Велико ми је задовољство што сте сви ви данас прихватили „Спортски изазов“ и потврђујете да Шабац јесте град спорта. Шабац бележи одличне резултате у многим спортовима, који се и данас представљају на овом месту, али нама је једнако важан школски спорт који је најбољи начин да велики број деце и младих живи активно и здраво. Ова спортска је једна од најлепшх слика нашег града, па желим да у спорту останете и после овог „изазова“ – рекао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

Организатор манифестације је Спортски савез града Шапца, који је окупио и анимирао бројне спортске колективе, а у „Спортском изазову“ учествовао је и велики број грађана.

–  Драго ми је што смо део ове манифестације и што је овде велики број такмичара из свих спортова. Верујем да ћемо победити наше комшије из Ваљева, јер Шабац заиста има бољи спорт. Видим овде неке будуће шампионе и то ме радује – рекао је Веселин Вуковић, председник Спортског савеза Шапца.

Покровитељ ове манифестације под слоганом „Буди активан“  био је Олимпијски комитет, преко фондова Европске уније.

Прилог РТВ Шабац можете погледати на:

http://www.sabac.tv/vesti/28238/odrzan-sportski-izazov-sabac-bolji-od-valjeva