Одржана 34. седница градска Скупштине

Одржана 34. седница градска Скупштине

Скупштина града Шапца усвојила је на 34. седници ребаланс буџета ЈКП “Топлана Сабац” и прихватила текст писма подршке којим Град подржава пројекат унапређења енергетске ефикасности зграда у Шапцу. Шабачка “Топлана” раније је потписала уговор о зајму са Европском банком за обнову и развој, а средства из зајма намењена су пројекту енергетске ефикасности и изолације зграда у Шапцу.

У претходним годинама је кроз пројекте енергетске ефикасности изоловано око 100 метара квадратних стамбеног простора на 50 објеката, а план је да се у наредном периоду исти посао уради и на још 40 зграда, од којих су са 10 већ потписани уговори.

Скупштина је усвојила и годишњи Програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији града Шапца за 2019. годину, као и различита планска документа.


Скупштина је, након оставке Снежане Ђокић, за в.д. директора ЈКП “Стари град” именовала Мирослава Премовића, магистра хемије.


Одборници су на данашњој седници усвојили и одлуку о промени оснивача друштва “Зорка стандард” ДОО Шабац, те је за оснивача, након куповине из стечаја, уписан Град Шабац, уместо ранијег “Фармаком МБ”, као и одлуку о отуђењу непокретности, пословног простора у Улици поп Лукиној бр. 2.