Пријем за вицешамиона света у теквондоу

Пријем за вицешамиона света у теквондоу

Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић приредио је данас пријем за освајача сребрне медаље на Светском првенству у теквондоу Жарка Крајишника, такмичара ТК “Шабац”. Пријему су присуствовали и Жаркови тренери Јован Дедић и Милош Лазић и Драган Николић, члан Градског већа задужен за спорт.


– Великим успехом који је остварио Жарко је потврдио како се са пуно воље и рада остварују спортски снови. У име града ја овом младом, а већ великом спортисти, честитам на постигнутом успеху са жељом да их буде још. Он се овом медаљом уписао на листу великих и важних и све бројнијих спортских успеха у нашем граду, доказујући да јесмо град спорта. Овакви успеси промовишу спорт, овога пута теквондо. – рекао је Пајић.

Прве две борбе, против такмичара из Свазиленда и Централноафричке републике нису биле тешке, каже Крајишник.


– После сам се борио против Аустралијанца и Мексиканца. Те борбе су биле тешке, а противници изузетни. Мој мото је да никад не одустајем, па се надам да ћу поново бити у прилици да остварим овако велики резултат на неком светском такмичењу – каже млади Жарко Крајишник.


Крајишник је био у десеточланој репрезентацији Србије и постигао највећи успех за шабачки клуб. Други такмичар Урош Белановић био је пети.


– Ми смо срећни због Жарковог великог успеха. Он је имао пет борби и победио у четири, издваја се по великом ентузијазму и жељи коју има да тренира и напредује. Само у току припрема имали смо више од 130 борби, што потврђује са коликом жељом је он отишао на ово велико такмичење.


Млади вицешампион света припрема се за Европско првенство које ће се за месец и по одржати у Шпанији.