Уручене кациге за Одељење саобраћајне полиције ПУ Шабац

Уручене кациге за Одељење саобраћајне полиције ПУ Шабац

На седници Тела за координацију послова безбедности у саобраћају града Шапца разматран је извештај о стању безбедности у саобраћају за протеклих шест месеци, као и досадашње активности, уз предлог мера за унапређење безбедности свих учесника у саобраћају у наредном периоду.

Немања Пајић, председник, је у име Тела уручио модерне кациге као опрему за седам полицајаца на мотоциклу, за које је Одељења саобраћајне полиције раније исказало потребу.


– Имамо добру сарадњу са Одељењем саобраћајне полиције и настојимо да одговоримо на оно што су њихове потребе, како би што ефикасније и квалитетније обављали свој посао. До сада је посао контроле саобраћаја обављао значајно мањи број полицајава на мотоциклу, а сада њих седам има лиценце и сви ће бити адекватно опремљени. Уверен сам да ћемо на овај начин допринети повећању безбедности свих учесника у саобраћају, посебно мотоциклиста – рекао је Пајић.

Подносећи извештај о стању безбедности у саобраћају за протеклих шест месеци на подручју ПУ Шабац, начелник ОСП Зоран Селенић истакао је да је у порасту и број саобраћајних незгода, као и број погинулих и повређених, што указује на потребу континуираног рада на превенцији.

Од почетка године до краја јуна на путевима у шабачком крају погинуло је 9 особа, међу којима нема настрадале деце. Настрадала су по три возача и пешака, двојица мотоциклиста и један бициклиста, рекао је Селенић. Три саобраћајне незгоде са смртним исходом догодиле су се у граду, три на путу Шабац- Лозница, а три на осталим путевима.

Немања Пајић, председник Тела затражио је анализу узрока повећаног броја саобраћајних незгода, посебно у градским улицама, међу којима предњаче Масарикова и Војводе Мишића, као и пут Шабац-Лозница, како би се из те анализе донеле мере који повећале безбедност свих учесника у саобраћају.

Како је сезона годишњих одмора, повећане фреквенције саобраћаја и великог броја бициклиста и мотоциклиста на нашим путевима, а број настрадалих у саобраћајним незгодама у порасту је у целој Србији, Тело за координацију послова безбедности у саобраћају, и са данашње седнице упутило је апел за одговорно понашање у саобраћају и поштовање свих прописа.