Пријем за дечаке ВК „Шабац“ – шампионе Србије

Пријем за дечаке ВК „Шабац“ – шампионе Србије

За шампионе Србије, чланове ВК “Шабац”, дечаке рођене 2008. године, пријем у Градској кући данас је приредио Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца. Пријему су присуствовали Душан Костадиновић, заменик градоначелника и представници руководства клуба.


– Ови дечаци су прави шампиони и будућност ватерпола који је постигао историјске резултате у нашем граду. Поносни смо на њихов успех, али И на то што су добри ђаци, посвећени спорту који тренирају, самим тим и победници – рекао је Пајић.
У име клуба на пријему је захвалио Ненад Живановић, председник ВК “Шабац”.
– Наши дечаци су радили напорно и вредно. У току школске године тренирају једном, а током распуста и по два пута дневно – казао је Живановић.


Немања Личанин, тренер ове селекције истакао је значај овог резултата и рад чланова екипе.
– Веома озбиљно су радили и тренирали, много тога су се одрекли да би остварили овако велики успех. Осморица дечака из ове екипе играће за викенд и са старијим узрастом, што говори о квалитету њихове игре – истиче Личанин.
У великом финалу државног првенства Шапчани су победили вршњаке из екипе “Партизана” са убедљивих 15:7, пошто су пре тога савладали Тент, Бечеј и Нови Београд.


– Највише ћу памтити то прво место и победу Партизана на Бањици, Тренер нам је рекао да скоро нико није победио Партизан на Бањици и да смо ми први који су то успели – каже Мирослав Јаковљевић.

– За мене је ово први успех у ватерполу. Тренирам кратко, па ми много значи да у том кратком времену освојим овакав успех – каже Филип Давидовић
Шабац ће наредног викенда бити домаћин Првенству Србије за генерацију рођену 2007. године.