Потврђено братство Шапца и Фуђимија дуго 37 година

Потврђено братство Шапца и Фуђимија дуго 37 година

Пријатељство и братске везе Шапца са јапанским градом Фуђимијем потврђени су потписом који означава наставак сарадње и разговорима две делегације у шабачкој Градској кући.

Данас смо потписали Повељу којом је потврђено наше братство. Надам се да су то отворена врата нове сарадње и да ће Фуђими следеће године бити домаћин рвачима и рукометашима Србије и због нашег дугогодишњег пријатељства са градом Шапцем – рекао је Мицухиро Хошино, градоначелник Фуђимија.

Градоначелници Шапца и Фуђимија, Небојша Зеленовић и Мицухиро Хошино потписали су Повељу о утврђивању братства, које датира од октобра 1982. године. Овом Повељом је 23. октобар, датум потписивања Повеље о братимљењу, проглашен рођенданом братства два града.

– Веома сам срећан што смо у прилици да угостимо наше пријатеље из Фуђимија, са којима имамо скоро 37 годину дугу сарадњу. Током разговора истакли су да се спремају за дочек наших спортиста следеће године и да ће бити њихови искрени навијачи, што је све плод наше досадашње сарадње и топлих и срдачних пријатељских односа – казао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.


Гостима из братског јапанског града на пријему у Градској кући представљени су привредни потенцијали града, као и планови у области урбанизма и културе, а пријему су присуствовали и чланови шабачког Друштва пријатељства Шабац-Фуђими.

 

Пријем је завршен разменом поклона, а делегација из Фуђимија у пратњи домаћина, посету је наставила разгледањем индустријске зоне и обиласком Фабрике Jазаки, која је још једна велика и важна потврда деценијског пријатељства и сарадње, како је речено.


У Фабрици Jазаки, гости су, у пратњи домаћина, представника града Шапца, разговарали са руководством фабрике разговарали о досадашњем пословању у нашем граду и плановима за наредни период.