Скупштина града усвојила завршни рачун за прошлу и ребаланс буџета за ову годину

Скупштина града усвојила завршни рачун за прошлу и ребаланс буџета за ову годину

Скупштина града Шапца, на 31. Седници, усвојила је данас завршни рачун града за 2018., као и ребаланс буџета за ову годину.

– Град је у претходној години буџет реално планирао и извршио – рекла је Маријана Kостадиновић, начелница Одељења за финансије, образлажући завршни рачун.

Највише прихода у буџет се слило од пореза на зараде, више од једне милијарде и 245 миона, што је за око 100 милиона више него претходне године, рекла је Kостадиновић и на страни расхода истакла велика издвајања за инфраструктуру, образовање, културу и спорт.

– Kако је на приходној страни остварено преко 3,8 милијарди динара, а на расходе потрошено око 2,9 милијарди, дошло је до суфицита, чији ће распоред бити утврђен ребалансом буџета за ову годину –рекла је Kостадиновић.

Укупан обим прихода буџета који је предложен ребалансом у овој години износи 4.704.033,00,  а у истом износу су планирани и расходи – рекла је она.

Одборници су на данашњој седници усвојили и програм капиталних инвестиција за период 2019/2021. Година, а међу најважнијим пројектима нашли су се Савапарк, даље опремање индустријске зоне, изградња Лучке улице, реконструкција Соколског дома, Дома војске, источне трибуне на стадиону ФK “Мачва”.

Скуштина је усвојила и информацију о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач град за прва три месеца ове године.

На 31. седници усвојени су и Локални антикорупцијски план града Шапца (ревизија), као и Локални акциони план запошљавања за 2019.годину, уз низ урбанистичких и планских докумената.