Пријем за државне прваке – кадеткиње “Медицинара”

Пријем за државне прваке – кадеткиње “Медицинара”

Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић приредио је данас у Градској кући пријем за кадеткиње ЖРК “Медицинар”, освајаче титуле државног првака. Тим предвођен тренером Сандром Колаковић и педседником клуба Бојаном Радукићем, освојио је титулу победом над екипом “Новог Београда”, која је заузела друго место, док је трећи био “Срем” из Сремске Митровице.

– Ово је велики успех младих играчица, пред којима је тек каријера, у граду спорта, у ком су једнако успешни и мушки и женски рукомет. Поносни смо на овај подвиг младог тима који ће нашу подршку имати и убудуће – рекао је Пајић.


На пријему ја захвалила Сандра Колаковић, главни тренер екипе.

– Велика је част и привилегија бити данас овде. Веома смо захвални граду на досадашњој подршци и на прилици да данас будемо овде. Уложиле смо много труда и рада у овај резултат и показали апсолутну доминацију и на терену и ван њега – истакла је Колаковић.

Шапчанке су показале изузетну игру, а овај тим гради се годинама. Тај посао почео је Зоран Обреновић, који, нажалост није више са нама, додала је Колаковић и истакла значај тимског рада.

– Веома смо срећне због овог великог успеха. Много смо се трудиле и одрекле свега, посветиле смо се само школи и рукомету и зато смо поносне на овај резултат – каже Уна Обреновић, капитен екипе. Пријему је присуствовао и тим тренера који ради са младим рукометашицама и Драган Николић, члан Градског већа задужен за спорт.

– Ово је највећи успех једне овако младе селекције. Мислим да је ово пошло за руком младим рукометашима Металоплатике 1975. године. Пред вама је тек велики рад и у томе вам желим пуно успеха, уз поруку да не заборавите да сте први велики резултат направиле у “Медицинару” – рекао је Николић.

Три шабачке играчице изабране су и идеални тим првенства – Александра Крстић, бек, Теодора Обрадовић, крило и Тамара Глишић голман, што увећава успех наших играчица.

– Ми смо годинама заједно и потпуно смо заслужиле ову титулу, јер смо вредно радиле и дале све од себе – каже Глишићева.


– Веома сам поносна на наш резултат. Ова тимска титула ми значи више од појединачног успеха, иако ми је и он веома значајaн – казала је Теодора Обрадовић.