29. седница Скупштине – усвојен Статут града Шапца

29. седница Скупштине – усвојен Статут града Шапца

На  29. седници Скупштина града Шапца усвојила је Статут града, усклађен са изменана Закона о локалној самоуправи из 2018.године.

Нови законски документ, који је претходно одобрило Министарство за државну управу и локалну самоуправу, образлозио је Милан Васић, начелник Градске управе, који је, између осталог, истакао да се на овај начин постиже већа транспарентност у раду органа локалне самоуправе, као и да се уводи институт јавне расправе, чиме се постиже већа демократичност у одлучивању. 

Одборници су дали сагласност на измене Статута ЈKП „Водовод“ Шабац, као и на одлуку о Плану генералне регулације Шабац и друга планска и урбанистичка документа.

Скупштина је на данашњој седници усвојила одлуку о мрежи јавних основних школа и Предшколске установе на територији града Шапца, као и Правилник о начину и критеријумима за доделу средстава црквама и церским заједницама на подручју града.

Одборници локалног парламента усвојили су Извештај о раду Савета за здравље града Шапца за прошлу годину.

– Kроз мере активне популационе и здравствене политике град Шабац је у прошлиј години уздвојио 3 милиона динара за финансирање трошкова ванетелесне оплодње, као и висе од 1,2 милиона за Фонд за лечење деце од тешких и ретких болести – рекао је др Јован Ћирић, председник Савета за здравље.

Скупштина града Шапца именовала је за директора Шабачког позоришта Милену Богавац, драматуршкињу из Београда, а за директора ЈKП „Топлана“ Слободана Јеротића, дипл.машинског инжењера. За директора Регионалне депоније „Срем – Мачва“ именован је Раде Живковић, досадашњи менаџер Трансфер станице у Шапцу.

После усвајања оставке др Пантелије Стојиновића, на место директора „Апотеке Шабац“ именована је Татјана Гајић, дипл. фармацеут.

Скупштина је изабрала Комисију за доделу Априлске награде Града Шапца, као и чланове Надзорног одбора „Апотеке“ и Регионалне депоније „Срем- Мачва“.