Одржана седница Савета за здравље града Шапца

Одржана седница Савета за здравље града Шапца

У 2018.години град Шабац је, у оквиру мера Савета за здравље, финансирао трошкове вантелесне оплодње за девет парова, а из Фонда за лечење деце од тешких и ретких болести исплаћено је милион и 245 хиљада динара, констатовано је, између осталог, у Извештају о раду за прошлу годину, који је усвојен на данашњој седници овог тела.

Важно је што смо у прошлој години реализовали планиране активности, које ћемо наставити и у овој години. И у 2019. години град ће, кроз мере Савета, за финансирање трошкова вантелесне оплодње издвојити 3 милиона динара, а за лечење деце од тешких и ретких болести 2 милиона. У прошлој години Фонду је стигло 18 захтева, од којих је надлежна Комисија одобрила 14, зато позивам наше суграђане који имају ове проблеме да се обрате Савету и поднесу тражену документацију, како би остварили право на овај вид помоћи – рекао је др Јован Ћирић, председник Савета за здравље.

Конкурс за финансирање трошкова вантелесне оплодње биће расписан следеће недеље, најављено је на седници Савета, а право учешћа имају парови који су искористили три покушаја код републичког Фонда, а старосна граница за жене је 45 година. Ово је трећи пут да град Шабац расписује овакав конкурс, са циљем пружања подршке проактивној популационој политици.