Отворен вртић у Мачванском Прњавору

Отворен вртић у Мачванском Прњавору

Вртић “Колибри” Предшколске установе “Наше дете” отворен је у Мачванском Прњавору. Вртић су изградили Фондација “Новак Ђоковић” и град Шабац, стварајући на овај начин услове за око 150 малишана из овог и околних села за обухват предшколским образовањем. Свечаности отварања вртића присуствовали су Новак и Јелена Ђоковић, председница Фондације, представници града Шапца, Фондације “Новак Ђоковић”, бројни гости и пријатељи деце.

Новак Ђоковић је истакао да је заједно са малишанима из вртића изабрао име „Колибри“.

– Бити дете је најлепше, тада смо најхрабрији, најотворенији на свету, спремни да истражујемо, да откривамо људе и ствари. Детињство је од огромног значаја за формирање личности у каснијим фазама. Пружање једнаких шанси за децу из свих делова земље представља наш апсолутни императив и нешто чему тежимо, на шта никада не заборављемо – рекао је Ђоковић.

Јелена Ђоковић, председница Фондације “Новак Ђоковић” истакла је “рани развој детета јако важан, а да је за формирање личности детета веом значајно присуство оба родитеља и целе заједнице”.

На овај начин проширен је обухват деце овим видом образовања и побољшани услови за рад и боравак у вртићу.

На вредном дару у име града захвалио је Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца.

– Сви имају право да живе пристојно, без обзира на то да ли живе у центру града и 30 километара даље. Ова деца која сада улазе у нови живот и сви грађани који планирају своје породице на територији града Шапца. Захваљујемо се на помоћи Фондацији Новак Ђоковић. Поносни смо на чињеницу да у Шапцу нема листе чекања за упис у вртиће. А сада се можемо похвалити и једним од најмодернијих објеката у Србији. Вртић у Прњавору је значајан допринос остварењу наше тензије да изједначимо услове одрастања и учења у граду и селу – рекао је Зеленовић.


Сандра Мићић, директорка ПУ „Наше дете“ је
истакла значај изградње овог објекта.

– Захваљујући овом пројекту Шабац ће проширити мрежу вртића за још три групе целодневног боравка, јаслице и једну групу Школице живота. У овом вртићу је први пут на сеоском подручју отворена јаслена група – казала је Сандра Мићић.

Свечаности отварања вртића присуствовао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца, који је изразио захвалност Фондацији „Новак Ђоковић“, указујући на значај овог објекта за даљи рад Предшколске установе и образовање и васпитање деце у најранијем узрасту.

У обнову и опремање објекта у ком се налази вртић, а који је некада припадао Дому здравља “Др Драга Љочић”, Фондација “Новак Ђоковић” уложила је више од 32 милиона динара.