Десет нових инвестиција у Шапцу

Десет нових инвестиција у Шапцу

Нове инвестиције омогућиће запошљавање око 400 људи, речено је на конференцији за новинаре у Градској кући у Шапцу. Укупна вредност планираних инвестиција је око 25 милиона евра, а инвеститори су из Аустије, Италије, Русије, Јужне Африке, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

– Нове инвестиције долазе на основу препорука привредника који већ успешно послују у нашем граду, чиме се потврђује да је Шабац најбоље место за инвестирање – рекао је Зеленовић.

У Шабачкој индустријској зони продато је око 150 хектара земљишта до сада, а међу новим најављеним инвестицијама половина су гринфилд, како је наведено.

Позитивна искуства у досадашњем раду у Шапцу имају и представници Вопахела и фирме Фокс Пек, Филипо Федалдо и Давид Томасин, који су најавили нове инвестиције.

– У овом граду смо од 2015. године, наишли смо на велику подршку локалне самоуправе, па смо одлучили да проширимо своју производњу за додатних 1.500 квадрата. Посебно нас радује што у овом граду можемо да наиђемо на подршку за сваку инвестицију коју реализујемо –каже Филипо Федалдо.

Давид Томасин у Шапцу ради од 2007. године.

– Од самог почетка пословања сам наишао на подршку града. Ове године планирамо изградњу нове фабрике на око 2.000 метара квадратаних и бавићемо се производњом амбалажа, пре свега за храну за кућне љубимце. Планирамо да у наредна три месеца кренемо са реализацијом ове инвестиције, а посебно је добро што све планове и динамику њиховог спровођења можемо да реализујемо захваљујући подршци града – истакао је Давид Томасин из фирме Фокс Пек.

Уз најављене инвестиције, више од 60 привредних субјеката радиће у шабачкој индустријској зони, поручено је са конференције за новинаре.