Пријем поводом историјског успеха ВК “Шабац”

Пријем поводом историјског успеха ВК “Шабац”

Освајачи Купа Србије ватерполисти “Шапца” данас су били гости на пријему који је у част њиховог историјског успеха, у Градској кући, приредио председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.

– Ово је историјски успех шабачког клуба и ја од срца честитам свим играчима, тренерима, управи клуба. Поносни смо што је пехар Купа Србије, захваљујући вама, данас у Шапцу. Посебно ме радује што је више од 500 младих, који у клубу тренирају и што као клуб реализујете и пројекат “Шабац – град без непливача”, у оквиру којег је око три хиљаде најмлађих Шапчана научило да плива – поручио је Пајић.

На подршци и пријему захвалио је најстарији и најискуснији у шабачкој екипи, капитен Гојко Пјетловић, који је подигао пехар Купа, после победе над екипом “Радничког”.

– У име екипе могу да кажем да нам је драго што смо написали историју у шабачком спорту. Овај наш успех одјекнуо је на доста страна, а захваљујући њему смо поставили Шабац на мапу ватерпола и у Србији и у Европи. Мени је ово први трофеј као капитену, тако да за мене има посебну драж. Радили смо вредно од почетка сезоне, турнир је био веома тежак, али смо дали последњи атом снаге и освојили трофеј који је доста битан за клуб, јер је први у историји. Шабац је добар домаћин, уживам овде, момци су пуни елана и ентузијазма, напредоваћемо као екипа, јер имамо добре услове за рад – рекао је Пјетловић.

О значају великог успеха клуба и подршке града, у име управе, говорио је Ненад Живановић.

– Оно што су нам до пре пар година били снови, остварило се. У спорту ниједан успех не долази случајно ни сам по себи. Ово је плод дугогодишњег рада, пре свега рада у последње три године. Као ВК “Шабац” изградили смо квалитетну инфраструктуру у клубу, поставили смо темеље, имамо око 500 деце која тренирају ватерполо и пливање и која су будућност овог спорта – рекао је Живановић.

ВК “Шабац” остварио је највећи успех ватерпола у нашем граду пошто је на двнодневном турниру у Зрењанину савладао екипе “Партизана” (14:11) и “Радничког” (10:9).