Амбасадор Француске у посети Шапцу

Амбасадор Француске у посети Шапцу

Амбасадор Француске у Србији Њ.Е. Фредерик Мондолини данас је у посети Шапцу. Њему су у Градској кући представљени привредни и културни потенцијали Шапца. 

Веома сам срећан што сам данас у Шапцу, ово је веома леп град, а две земље и два народа имају много веза – оценио је амбасадор Мондолини, након пријема у Градској кући.

Амбасадор Мондолини истакао је значај развоја односа између Србије и Француске, подршку своје земље Србији у европским интеграцијама, као и потребу за унапређењем билатералних односа. Он је нагласио да очекује да ће у наредном периоду у Србији бити и француских инвестиција, што ће допринети унаперђењу односа две земље.

Представници града упознали су госта са најважнијим питањима за грађане Шапца, као и приоритетима у даљем развоју града.

Амбасадор Мондолини ће током боравка у Шапцу присуствовати различитим активностима у области промоције културе и језика ове земље, као и изложби „Наши преци, наша сећања“ у Библиотеци шабачкој, чиме ће бити обележена стогодишњица од завршетка Великог рата и времена великог пријатељства два народа.