Усвојен буџет за 2019. годину

Усвојен буџет за 2019. годину

Скупштина града Шапца усвојила је данас буџет за 2019. годину у износу од 4 милијарде 135 милиона динара. Највећи приход у планираном буџету су приходи од пореза на доходак, добит и капиталне добитке у износу од око 1,5 милијарди динара, навела је Маријана Kостадиновић, начелница Одељења финансија, која је образложила и све остале параметре на приходној и расходниј страни буџета. Око милијарду и 173 милиона динара, што је око 28% планираних средстава, предвиђено је за инветирање у капиталне пројекте у наредној години, како је наведено.


Одборници су на данашњој седници усвојили деветомесечни извештај о извршењу буџета града Шапца, као и одлуку о задуживању града у износу од 470 милиона динара. Образлажући овај предлог начелница Одељења финансија Маријана Kостадиновић истакла је да „према Закону о финансирању локалне самоуправе граду Шапцу припада 778 милиона динара, а трансферна средства за следећу годину износе 299 милиона динара, што је за 479 милиона динара мање. Овај износ надокнадице се дугорочним задужењем код пословне банке“. Ова средства намењена су реконстркцији насеља Бенска бара, изградњу саобраћајне инфраструктуре и реконструкцију Дома војске, како је наведено.

Скупштина је усвојила Локални акциони план запошљавања и дала сагласност на ребаланс пословања ЈП „Инфраструктура“ и Регионална депонија „Срем- Мачва“. Одборници су усвојили и измене неколико планских и урбанистичких докумената и дали сагласност на именовања у надзорним одборима ЈКП „Паркинг“; ЈКП „Водовод“, Центру за стручно усавршавање, као и на члансто у шкослким одборима ОШ „Јеврем Обреновић“ и „Мајур“: