Донација Тајвана ОШ “Јанко Веселиновић”

Донација Тајвана ОШ “Јанко Веселиновић”

Поводом донације ОШ “Јанко Веселиновић” у Шапцу и опремања дигиталне учионице у овој школи представаник Канцеларије Тајвана у Мађарској Јунг Пинг Ченг и директорка за добру управу у НАЛЕД-у Ана Илић са сарадницима данас су посетили Шабац. Пријем за госте у Градској кући приредио је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца, а активностима у области привреде и образовања представиле су Јелена Ристић, из Одељења друштвених делатности и Мирјана Мецић Маринковић, из Одељења за локални економски развој.

У име града на овој донацији и претходно оствареној сарадњи на размени искустава у областима од значаја за даљи развој града захвалио је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

– Захвалан сам на овој донацији која ће користити нашим ученицима у школи која је једна од најстаријих и чији ученици постижу запажене резултате. Наш град већ има остварену сарадњу са Тајваном, а њихова искуства у области примене информационих технологија могу нам бити од велике користи – рекао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

Представник Канцеларије Тајвана у Мађарској Јунг Пинг Ченг захвалио се на топлом пријему у Градској кући и могућности да посети школу у којој ће ученици у настави користити донирану опрему.

– Ово је израз поштовања и добре воље нашег народа. Надам се да ће вам ова опрема користити у даљем учењу и усавршавању, а будући да смо ми водећи произвођачи ИТ опреме у свету, можда ћете се усавршавати и у нашој земљи – казао је Ченг.

Ана Илић, директорка за добру управу у НАЛЕД-у истакла је Шабац као пример добре праксе у различитим областима, што је било повод и за успостављање ове врсте сарадње и партнерства.

-Ми са Тајваном имамо изузетно добру сарадњу. У различитим областима користимо њихова искуства за унапређење појединих сектора у нашој земљи – развој пољопривреде, информационих технологија и слично. Са Шапцем такође имамо јако добру сарадњу и ово је један од начина како можемо да допринесемо развоју локалне средине.

ОШ “Јанко Веселиновић” једна је од најстаријих у граду, рекла је Љиљана Стојановић, директорка.Ову школу похађа 850 ђака, а добијене рачунаре користиће сви.

-Веома смо срећни због ове донације. Рачунаре ће користити сви наши ученици, јер је то у складу и са реформом образовања, а ово је начин да будемо у токовима. Захваљујемм нашим донаторима, као и НАЛЕД-у и граду који су нам помогли у реализацији ове донације.

Донирам средствима опремљен је један информатички кабинет, а вредност донације је око шест хиљада долара.